• Zelfwerkend patroon
  • Gratis offerte
  • Bel ons: + 32 (0)495 124 848

Industriële reiniging Antwerpen I Wynants Soft Cleaning


Wynants Soft Cleaning is een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in industriële reiniging. Hierbij maken we gebruik van droogijsstralen. Deze techniek biedt veel praktische voordelen en is inzetbaar in een breed scala aan branches. Bedrijven uit Antwerpen en wijde omgeving kunnen bij ons terecht voor deze vorm van industriële reiniging als investering in een duurzaam gebruik van industriële toepassingen.

Droogijsstralen is een relatief nieuwe vorm van industriële reiniging. Zoals de naam al aangeeft, wordt hierbij gebruik gemaakt van droogijs. Dit is een vaste vorm van CO2 dat een temperatuur heeft van -79 °C. Droogijs bevat geen water en zal niet in een vloeistof veranderen. Als droogijs onder invloed komt van atmosferische druk, zal de vaste vorm direct naar een gas sublimeren. Droogijsstralen is een zeer efficiënte techniek dat steeds meer wordt toegepast bij industriële reiniging. Voor het droogijsstralen van industriële toepassingen wordt er gebruik gemaakt van pellets met een 3 mm. Het is ook mogelijk om de keuze te maken voor droogijsstraling van catering toepassingen. Hierbij wordt vaak gekozen om gebruik te maken van droogijspellets van 10 tot 16 mm.

Een ander woord voor droogijsstralen is cryogeen reinigen. Het is een vorm van industriële reiniging die in zekere zin lijkt op zandstralen maar niet de nadelen heeft van zandstralen. Er is bij deze reinigingsmethode geen sprake van een schurende werking waardoor er geen beschadigingen zullen ontstaan aan het te reinigen oppervlak. Dit komt doordat er gebruik wordt gemaakt van vaste CO2 of droogijspellets. Droogijsstraling kan worden ingezet voor een effectieve reiniging van een grote diversiteit aan machines, motoren, spuitcabines, productiebanden, mallen, transportbanden, kettingen en ovens. Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van water, zal de elektronica van de toepassingen niet kunnen beschadigen. Naast de bovenstaande voorbeelden kan deze vorm van industriële reiniging worden ingezet voor het reinigen van gevels, hallen of monumenten en het verwijderen van graffiti. Wynants Soft Cleaning is een van weinige aanbieders van deze techniek. Bedrijven in Antwerpen zijn van harte welkom om te informeren naar de mogelijkheden hierin.


Voordelen van het gebruik van de diensten van een industriële reinigingsfirma


Er zijn diverse voordelen van het gebruik van de diensten van een industriële reinigingsfirma te benoemen. Allereerst zorgen wij voor een zeer effectief onderhoud van de industriële toepassingen en heeft u hier zelf geen omkijken naar. Daarnaast zorgt deze vorm van onderhoud ervoor dat de levensduur van de industriële toepassing aanzienlijk kan worden verlengd. Door de keuze te maken voor het droogijsreinigen, kiest u voor een zeer effectieve methode van industriële reiniging. Door de lage temperatuur van droogijspellets (-78°C), kan de verontreiniging op een zeer eenvoudige manier van het substraat worden verwijderd omdat er sprake is van natuurlijke verdamping. Door dit proces zal de oorspronkelijke verontreiniging achterblijven voor verwijdering. We staan als industriële reinigingsfirma dan ook in voor een zeer efficiënte reinigingsmethode waarbij de machine slechts een zeer korte tijd buiten gebruik zal zijn.

Een ander groot voordeel van droogijsstralen is dat er geen detergenten of chemicaliën gebruikt worden om te ontvetten. Er ontstaat ook geen secundair afval bij dit proces. Hierdoor kan droogijsstraling gezien worden als een milieuvriendelijke keuze. Voor bedrijven die als doelstelling hebben om hun voetafdruk op aarde te minimaliseren, is droogijsstralen dan ook zeker een ecologische keuze die ze in overweging moeten nemen.

Wynants Soft Cleaning brengt als industriële reinigingsfirma alle reinigingsapparatuur naar de locatie waar de machine staat. Alle werkzaamheden zullen dan ook op deze locatie worden uitgevoerd. Het is in de meeste gevallen niet nodig om machines volledig te demonteren en achteraf in elkaar te zetten. De keuze om gebruik te maken van de diensten van een industriële reinigingsfirma zoals Wynants Soft Cleaning is veel minder arbeidsintensief dan iedere andere keuze.


Wynants Soft Cleaning om industriële toepassingen in Antwerpen intensief te laten reinigen


Wynants Soft Cleaning is hét adres om industriële toepassingen in Antwerpen intensief te laten reinigen. Hiermee leveren we graag ons aandeel om de levensduur van de toepassingen te verlengen. De keuze voor droogijsstraling van industriële toepassingen moet dan ook zeker worden gezien als investering die zichzelf zal terugverdienen. We hanteren een zeer efficiënte werkwijze waardoor de eventuele overlast van onze werkzaamheden tot op het minimum worden beperkt.

Wynants Soft Cleaning heeft een zelfwerkend patroon. Dit wil zeggen dat zaakvoerder Tom Wynants zeer betrokken is bij iedere project. Hij zal zelf met u het contact onderhouden en (een groot deel van) de werkzaamheden zelf uitvoeren. Als startpunt van de samenwerking zullen we eerst uw wensen in kaart brengen en u informeren hoe we hierin kunnen voorzien. Op basis hiervan bieden we u graag een persoonlijke offerte aan. Als u hiermee akkoord gaat, plannen we de werkzaamheden op het gewenste moment in en zorgen we voor de meest vakkundige uitvoer van de opdracht.

Heeft u interesse om vrijblijvend met ons af te stemmen wat Wynants Soft Cleaning voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor als u vragen heeft over industriële reiniging. Maak gerust gebruik van onze lange ervaring en vakmanschap op dit gebied. Wynants Soft Cleaning neemt opdrachten aan in Antwerpen en wijde omgeving.